Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Vaya Con Dios Kimdir

vaya con dios

İspanyolca “Tanrılarla birlikte git.” anlamına gelen Vaya Con Dios grubunun hikayesi 1986 yılında başladı. Daha önce çeşitli gruplarda yer alan Dani Klein (vokal),Dirk Schoufs (bas gitar) ve Willy Lambregt (gitar) tarafından kurulan Vaya Con Dios’un ilk single çalışması “Just a Friend Of Mine” Avrupa’da büyük başarı kazandı.İspanyol ezgilerini temel alan ve akustik çalgıları kullanan Vaya Con Dios,Willy ayrıldıktan sonra çıkardığı “Puerto Rico” ve “Don’t Cry For Louie” singlelarıyla ününü dünya çapına taşıdı.

İkinci albümlerinde yer alan “What’s a Woman” ve özellikle “Nah Neh Nah” şarkılarıyla tarihi bir başarı yakalayan gruptan 1991 yılında Dirk Schoufs ayrıldı. Dani Klein’ın tek başına hazırladığı “Time Flies” ile devam eden istikrar, grubun aslında muhteşem bir kadın solistten oluştuğunu gösterdi. 1993 yılında çok başarılı bir dünya turnesi gerçekleştiren Vaya Con Dios;Almanya,Fransa ve İskandinav Ülkeleri başta olmak üzere dünya çapında geniş bir dinleyici kitlesine sahip.

1995 yılında yayımlanan ve 7 milyonun üzerinde satış yakalayan “Roots and Wings” albümünün ardından 1996’da “The Best of Vaya Con Dios” albümü satışa sunuldu. 1998’de “What’s a Woman” albümünü piyasaya çıkaran Dani Klein, 1999’da kurduğu diğer grubu Purple Prose ile birlikte aynı adı taşıyan bir albüm çıkardı.Vaya Con Dios, uzun bir aradan sonra 2004’ün Ekim ayında yayımladığı “The Promise” albümüyle müzik dünyasına geri döndü.

Diskografi

Stüdyo Albümleri
– (1988) Vaya Con Dios
– (1990) Night Owls
– (1992) Time Flies
– (1995) Roots and Wings
– (2004) The Promise
– (2009) Comme on est venu…

Single’ları
– (1987) Just A Friend Of Mine
– (1987) Puerto Rico
– (1988) Don’t Cry for Louie
– (1989) Johnny (only released in France)
– (1990) Nah Neh Nah
– (1990) What’s a Woman?
– (1990) Night Owls
– (1992) Heading for a Fall
– (1992) Time Flies
– (1993) So Long Ago
– (1995) Don’t Break My Heart
– (1996) Stay with Me
– (1996) Lonely Feeling
– (2004) No One Can Make You Stay
– (2005) La Vida Es Como Una Rosa/Take Heed
– (2006) Pauvre Diable
– (2006) What’s a Woman ft. Aaron Neville
– (2009) Les voiliers sauvages de nos vies
– (2010) Hey (Nah neh nah) Milk & Sugar Remix


Leave a Comment

Loading...