Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Toto Kimdir

toto

Toto 1977 yılında dönemin en önemli ve deneyimli oturum müzisyenlerinden bazılarının oluşturduğu bir rock müzik grubuydu. Grup, 1978 yılında piyasaya sürülen ve grubun adını taşıyan ilk albümleriyle başlayan süreçte 1980’li yılların popüler rock müzik tayfında yer almıştır. 1982’nin çok oldukça takdir edilen ve tanıtım açısından başarılı Toto IV albümüyle Toto, döneminin en çok satan grupları arasında yer almıştır. Grup, aynı zamanda Dune filminin temasını bestelemiştir. 1990 ve 2000’lerde ABD’deki popülaritesi azalsa da, grup yurtdışında tur ve çeşitli arena, tiyatro ve kulüplerdeki biletleri tükenmiş gösterilerine devam etmektedir.

Toto, her ne kadar soft rock ve özellikle neo-progresive rock tarzıyla özdeşleşmiş olsalar da; stüdyodaki teknik maharetleri kadar pop, rock, soul, funk, progressive rock, hard rock, R&B ve caz müziği bir araya getiren tarzlarıyla bilinmiş ve çok geniş bir müzik tarzı aralığında müzisyen olan-olmayan bir dinleyen grubunu cezbetmiştir.

Grup günümüze değin piyasaya 17 albüm sürerken 30 milyondan fazla kopya satmayı başarmıştır. 18. albüm olan Fallin In Between Live 2007’nin Ağustos ayında çıkmıştır. Bu albüm Mart 2007’de Paris’te oluşturulmuştur. Gitarist Steve Lukater’in gruptan ayrılışının ardıdan grup, 2008 yılındaki turlarının son ayağının ardından dağılmıştır.

Diskografi

Stüdyo Albümleri
– (1978) Toto
– (1979) Hydra
– (1981) Turn Back
– (1982) Toto IV
– (1984) Isolation
– (1986) Fahrenheit
– (1988) The Seventh One
– (1992) Kingdom of Desire
– (1995) Tambu
– (1999) Mindfields
– (2002) Through the Looking Glass
– (2006) Falling in Between

Single’ları
– (1978) Hold the Line
– (1979) I’ll Supply the Love
– (1979) Georgy Porgy
– (1979) Rockmaker
– (1980) 99
– (1980) St. George and the Dragon
– (1980) All Us Boys
– (1981) Goodbye Elenore
– (1981) If It’s the Last Night
– (1981) Live for Today
– (1982) Rosanna
– (1982) Make Believe
– (1982) Africa
– (1982) Afraid of Love
– (1982) Lovers in the Night
– (1983) I Won’t Hold You Back
– (1983) Waiting for Your Love
– (1984) Stranger in Town
– (1985) Holyanna
– (1985) Angel Don’t Cry
– (1985) How Does It Feel
– (1985) Endless
– (1986) I’ll Be Over You
– (1986) Without Your Love
– (1987) Till the End
– (1987) Lea
– (1987) Could This Be Love
– (1988) Stop Loving You
– (1988) Pamela
– (1988) Mushanga
– (1988) Anna
– (1988) Straight for the Heart
– (1990) Love Has the Power
– (1990) Out of Love
– (1990) Africa
– (1991) Can You Hear What I’m Saying?
– (1992) Don’t Chain My Heart
– (1992) Only You
– (1992) 2 Hearts
– (1992) The Other Side
– (1993) Africa (Live)
– (1993) With a Little Help from My Friends
– (1993) I’ll Be over You (Live)
– (1995) I Will Remember
– (1995) The Turning Point
– (1995) The Other End of Time
– (1996) If You Belong to Me
– (1996) Drag Him to the Roof
– (1996) Just Can’t Get to You
– (1998) Goin’ Home
– (1999) Mad About You
– (1999) Melanie
– (1999) Cruel
– (2002) Could You Be Loved
– (2002) While My Guitar Gently Weeps
– (2006) Bottom of Your Soul


Leave a Comment

Loading...