Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Toni Braxton Kimdir

tonibraxton

Toni Michelle Braxton veya bilinen adıyla Toni Boraxton, (d. 7 Ekim 1967) ünlü bir ABD’li bayan R&B şarkıcısıdır. Braxton, çoğunlukla boğuk alto sesiyle tanındığı gibi, altı Grammy ödülü almış ve dünya çapında kırk milyon albüm satışı elde etmiştir.

Bir rahibin kızı olarak dünyaya gelen Braxton, küçüklüğünden başlayarak müziğe ilgi duymaya başladı. Daha sonra, diğer dört kız kardeşiyle beraber (Traci, Trina, Towanda ve Tamar) The Braxtons adıyla seksenlerde şarkı söylemeye başladılar. Daha sonra 1989’da ilk albümlerini çıkaran grup, her ne kadar başarılı olamasalar da, ünlü yapımcı Babyface’in dikkatini çekti. Sırasıyla kardeşlerin birkaçına albüm yapan Babyface, Toni’nin en yetenekli ve en ilgi odağındaki kardeş olduğunu farketti.

1993’te ilk albümü, Toni Braxton’ı yayımlayan sanatçı, çok geçmeden Amerikan albüm listesinde zirveye oturdu. Daha sonra çalışmalarına hız veren sanatçı 1996’da çıkardığı “You’re Makin’ Me High” ve “Un-Break My Heart” adındaki şarkılarıyla Amerikan müzik listesinde zirveye oturan sanatçı, buna rağmen ikinci albümüyle albüm listesinde iki numarada kaldı. Ancak çoğu eleştirmene göre, ikinci albüm, ilk albüme göre daha başarılıdır. Bu başarıların ardından 2000’de 2002’de ve 2005’te diğer albümlerini çıkaran sanatçı sırasıyla iki, on üç ve dört numarayı gördü.

Diskografi

Stüdyo Albümleri
– (1993) Toni Braxton
– (1996) Secrets
– (2000) The Heat
– (2001) Snowflakes
– (2002) More Than a Woman
– (2005) Libra
– (2010) Pulse
– (2012) Heartstrings & Synagogue Vibes

Single’ları
– (1992) Love Shoulda Brought You Home
– (1993) Another Sad Love Song
– (1993) Breathe Again
– (1993) Seven Whole Days
– (1994) You Mean the World to Me
– (1994) I Belong to You
– (1994) How Many Ways
– (1996) You’re Makin’ Me High
– (1996) Let It Flow
– (1996) Un-Break My Heart
– (1997) I Don’t Want To
– (1997) I Love Me Some Him
– (1997) How Could an Angel Break My Heart (with Kenny G)
– (2000) He Wasn’t Man Enough
– (2000) Just Be a Man About It
– (2000) Spanish Guitar
– (2001) Maybe
– (2001) Snowflakes of Love
– (2001) Christmas in Jamaica (featuring Shaggy)
– (2002) Hit the Freeway (featuring Loon)
– (2005) Please
– (2005) Trippin’ (That’s the Way Love Works)
– (2005) Take This Ring
– (2006) Suddenly
– (2009) Yesterday
– (2010) Make My Heart
– (2010) Hands Tied
– (2012) I Heart You

Filmografi
– (2001) Kingdom Come – Juanita Slocumb
– (2002) Play’d: A Hip Hop Story (TV) – Shonda
– (2005) Kevin Hill (3 Episodes, TV Series) – Terry Knox
– (2010) The Oogieloves in the Big Balloon Adventure – Rosalie Rosebud


Leave a Comment

Loading...