Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Starsailor Kimdir

starsailor

Starsailor bir İngiliz rock grubu. 2009 yılı itibarı ile çıkardıkları 4 albümleri ve 2001 yılından bu tarafa İngiltere Top 40 listelerine girmiş 10 teklileri bulunmaktadır.

Grubun tanışması ve beraber çalmaya başlaması Lancashire’ daki St. Michael’s lisesinde başlamıştır. Bass gitarist James Stelfox ve davulcu Ben Byrne İngilterenin kuzeyinde birkaç yıl beraber çalmışlardı. Vokalistlerinin hastalanmasından dolayı okul korosunda çalışan şarkıcı ve söz yazarı James Walsh’ u aralarına kattılar. Walsh Jeff Buckley’ den ve 1994 yılında çıkardığı Grace albümündeki şarkı söyleme stilinden doğrudan etkilenmiş bir müzisyendi. Oasis’in (What’s The Story) Morning Glory albümü ile karşılaştırıldığında Walsh’ ın söyleyişi ile albüm tek bir eşsiz anı sembolize ederken Grace bütün anları tutsak etmektedir.

Kendilerine Waterface ismini veren grup eski arkadaşları Barry Westhead’ dan 2000 yılında gruba klavye için katılmasını istemeden önce bir takım gitaristleri denemişti. Barry o sıralarda Judo dersleri veriyor ve evinin yakınındaki bir kilisede Org çalıyordu. Onun katılışı grup formasyonunda meydana gelmiş en önemli değişikliktir. Grup için uygun bir gitarist bulunamadığından Walsh aynı zamanda grubun gitaristliğni’ de üzerine aldı. Kısa sürede grubun adı duyulmaya başlandı ve grubun yeni adını Tim Buckley tarafından 1970 yılında çıkarılan albümün adı olan Starsailor olarak değiştirdiler. Glastonbury Festival’ inde gösterdikleri performans şöhretlerini daha da pekiştirdi ve grup ile çalışmak isteyen kayıt şirketleri arasında amansız bir indirim savaşı başlattı. Grup EMI ile 2000 yılında bir anlaşma imzaladı.

Diskografi

Stüdyo Albümleri
– (2001) Love Is Here
– (2003) Silence Is Easy
– (2005) On the Outside
– (2009) All the Plans

Single’ları
– (2001) Fever
– (2001) Good Souls
– (2001) Alcoholic
– (2001) Lullaby
– (2002) Poor Misguided Fool
– (2003) Silence Is Easy
– (2003) Born Again
– (2004) Four to the Floor
– (2005) In the Crossfire
– (2006) This Time
– (2006) Keep Us Together
– (2009) Tell Me It’s Not Over
– (2009) All The Plans


Leave a Comment

Loading...