Roxette Kimdir



roxette

Roxette, Marie Fredriksson ve Per Gessle’dan oluşan, zaman zaman rock’tan etkilenmiş Halmstad kentinde kurulan bir İsveçli pop grubu. 1980’lerin sonundan 2000’lerin başına kadar olan önemli bir zaman diliminde, Roxette dünya çapında albüm satışı ve ün açısından dünyanın en önemli grupları içindeydi. Bu kadar başarılı olmalarındaki en büyük etken pop-rock müziği dansla çok güzel bir biçimde birleştirmiş olmalarıdır. Etkilendikleri gruplar da The Beatles’tan Blondie’ye, Joni Mitchell ve Aretha Franklin’e kadar uzanır.

1991 yılında Roxette Stockholm, Mexico City, Paris, Santiago, Buenos Aires, Frankfurt, Roma ve Sydney gibi farklı şehirlerde verdikleri konserlerde alanlara onbinlerce hayran toplamayı başardılar. 1992’de piyasaya çıkan Tourism: Songs from Studios, Stages, Hotelrooms & Other Strange Places’da grubun en büyük hiti “It Must Have Been Love”’a nasıl kalabalık bir grubun eşlik ettiği göz önünde bulundurulursa; Per ve Marie’nin elde ettikleri geçici ama etkileyici başarı daha iyi anlaşılır.

Grup çalışmalarına bazen solo, bazen birlikte şimdiye kadar devam ettiyse de, “It Must Have Been Love”, “Joyride”, “Fading Like A Flower”, “Listen to Your Heart” ve “Crash!Boom!Bang”’teki heyecanı ve başarıyı son albümleri charm School ile yakalamışlardır. “She’s Got Nothing” şarkıları 92 yılındaki “How Do You Do”’dan beri Almanya’da en yüksek liste başarısına ulaşan şarkıları olmuştur. Roxette’in dünya çapında kesin olmayan rakamlarla 75 milyon’a yakın albüm ve single’ı satıldığı söyleniyor.

Diskografi

Stüdyo Albümleri
– (1986) Pearls of Passion
– (1988) Look Sharp!
– (1991) Joyride
– (1992) Tourism: Songs from Studios, Stages, Hotelrooms & Other Strange Places
– (1994) Crash! Boom! Bang!
– (1994) Favourites from Crash! Boom! Bang!
– (1995) Don’t Bore Us-get To The Chourus!
– (1996) Baladas en Español!
– (1999) Have a Nice Day
– (2000) Greatest Hits!
– (2001) Room Service
– (2002) The Ballad Hits
– (2003) The Pop Hits
– (2006) A Roxette Collection – Greatest Hits
– (2011) Charm School
– (2012) Travelling

Single’ları
– (1986) Neverending Love
– (1986) Goodbye to You
– (1987) Soul Deep
– (1987) It Must Have Been Love (Christmas for the Broken Hearted)”
– (1988) I Call Your Name
– (1989) The Look
– (1989) Dressed for Success
– (1989) Listen to Your Heart
– (1989) Chances
– (1989) Dangerous
– (1990) It Must Have Been Love
– (1991) Joyride
– (1991) Fading Like a Flower (Every Time You Leave)
– (1991) The Big L
– (1991) Spending My Time
– (1992) Church of Your Heart
– (1992) How Do You Do!
– (1992) Queen of Rain
– (1993) Fingertips ’93
– (1993) Almost Unreal
– (1994) Sleeping in My Car
– (1994) Crash! Boom! Bang!
– (1994) Fireworks
– (1994) Run to You
– (1995) Vulnerable
– (1995) You Don’t Understand Me
– (1995) The Look ’95
– (1996) June Afternoon
– (1996) She Doesn’t Live Here Anymore
– (1996) Un Día Sin Ti
– (1997) No Sé Si Es Amor
– (1999) Wish I Could Fly
– (1999) Anyone
– (1999) Stars
– (1999) Salvation
– (2001) The Centre of the Heart (Is a Suburb to the Brain)
– (2001) Real Sugar
– (2001) Milk and Toast and Honey
– (2002) A Thing About You
– (2003) Opportunity Nox
– (2005) Fading Like a Flower
– (2006) The Rox Medley
– (2006) One Wish
– (2007) Reveal
– (2011) She’s Got Nothing On (But the Radio)
– (2011) Speak to Me
– (2011) Way Out
– (2011) No One Makes It On Her Own
– (2012) It’s Possible

Benzer Yazılar

Dan Bilzerian Kimdir?

Dan Bilzerian, 7 Aralık 1980 tarihinde ABD  Florida’da doğmuştur. Annesinin adı Terri Steffen, babasının adı Paul Alec Bilzerian’dır. Adam adında kardeşi vardır. Deniz Kuvvetleri Ilan ve SEAL eğitimine katıldıktan sonra dört yıl boyunca askerlik yaptı. Florida Üniversitesi’nde kriminoloji bölümünden 4 yıl okuduktan sonra mezun olmadan ayrıldı. Ardından kardeşi Adam ile birlikte yönetmek üzere petrol ve eğlence dahil...

Fatma Şahin Kimdir?

20 Haziran 1966′da Gaziantep’te doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Perihan’dır. Kimya Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. SANKO Holding’de İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak çalıştı. 22. ve 23. Dönem Gaziantep Milletvekili. 22. Dönem’de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği görevinde bulundu. TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu’nda ve AB Uyum Komisyonu ile TBMM...

Yorum yapmak için GİRİŞ yapmalısınız

ANA KATEGORİLER

SPONSORLAR

Reklam 2

FACEBOOK TAKİP EDİN

Meta

Dost Siteler

Teknotekno.net

teknotekno
UA-42249191-1
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook