Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Patrıcıa Kaas Kimdir

patriciakaas

Patricia Kaas (doğumu: 5 Aralık 1966, Forbach, Fransa) Fransız şarkıcı ve oyuncu. Fransızca şarkı söyleyen en başarılı sanatçılardan görülen Kaas, klasik şanson tarzında eser icra etmez; pop, caz ve şanson arası bir tarza sahiptir. 13 yaşında müzik hayatına atıldı. 1987’de ilk uluslararası hit şarkısı Mademoiselle Chante le Blues ile dünya çapında ün sahibi oldu.

2009 Eurovision Şarkı Yarışması’nda “Et s’il fallait le faire” ile Fransa’yı temsil etmiş ve şarkı finalde 25 ülke arasında 8. olmuştur.
İlk albümü Fransa, Belçika, İsviçre’de platin plak kazanacak kadar başarılı oldu.

Diskografi

Stüdyo Albümleri:
– (1988) Mademoiselle chante…
– (1990) Scène de vie
– (1991) Carnets de scène 1
– (1993) Je te dis vous
– (1995) Tour de charme 1
– (1997) Dans ma chair
– (1997) Black Coffee
– (1998) Rendez-vous 1
– (1999) Le Mot de passe
– (1999) Christmas in Vienna VI
– (2000) Long Box (Scène de vie, Je te dis vous, Dans ma chair & Le mot de passe)
– (2000) Ce sera nous 1
– (2001) Les indispensables de Patricia Kaas 1
– (2001) Rien ne s’arrête/Best Of 1987–2001 2
– (2002) Piano Bar
– (2003) Sexe fort
– (2005) Toute la musique… 1
– (2007) Ma Liberté contre la tienne 2
– (2008) Kabaret

Single’ları
– (1985) Jalousie
– (1987) Mademoiselle chante le blues
– (1988) D’Allemagne
– (1988) Mon mec à moi
– (1989) Elle voulait jouer cabaret
– (1989) Quand Jimmy dit
– (1990) Les hommes qui passent
– (1990) Les Mannequins d’osier
– (1991) Kennedy Rose
– (1991) Regarde les riches
– (1993) Entrer dans la lumière
– (1993) Il me dit que je suis belle
– (1993) Reste sur moi (remix)
– (1997) Quand j’ai peur de tout
– (1997) Je voudrais la connaître
– (1999) Ma Liberté contre la tienne
– (1999) Une Femme comme une autre
– (2000) Mon Chercheur d’or
– (2000) Les Chansons commencent
– (2002) If You Go Away
– (2004) Où sont les hommes
– (2005) Toute la musique que j’aime
– (2005) Herz eines Kämpfers
– (2009) Et s’il fallait le faire

Canlı DVD’leri
– (1998) Rendez-vous
– (2000) Ce sera nous
– (2004) Carnets de scène
– (2004) Tour de charme
– (2005) Toute la musique


Leave a Comment

Loading...