Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Nilgün Belgün Kimdir

nilgun-belgun

Özel Şişli Lisesi ve İstanbul Belediye konservatuarı Şan ve Tiyatro Bölümü mezunu olan Nilgün Belgün, 1973’te sanat hayatına atıldı. İlk olarak Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nda deneyim edinen sanatçı, daha sonra Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Levent Kırca Tiyatrosu,Dormen Tiyatrosu, Tiyatro İstanbul gibi topluluklarda çalıştı. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Sanat hayatının dışında, iki kitap yazan ve sosyal etkinliklerde de bulunan Belgün, Türkiye Menopoz ve Osteoporoz Derneği`nde Türkiye genelinde “Kadını Bilinçlendirme” kampanyasında çalışmalar yaptı, Parkinson hastalığıyla ilgili 2 yıl süren sağlık çalışmalarında yer aldı. Önce Star TV, sonra TV 8’de program yaptı. Evli ve iki çocuk annesi.

Ödülleri
1993 – Milliyet Gazetesi Yılın En İyi Tv Komedi Kadın Oyuncusu ödülü.
2006 – Tiyatro İstanbul, Tepetaklak, Yılın En İyi Komedi Kadın Oyuncusu 8 ödül.
2006 – Kadıköy Güzel Sanatlar Lisesi, Altın Lale Güzel Sanatlar Ödülü, En İyi Tiyatro oyuncusu

Kitapları
İçimdeki Kadın, Filika yayınları
Bir Kadın Bir Erkek, Filika Yayınları (Cengiz Özakıncı ile birlikte)

Filmografisi
Çinliler Geliyor – 2006
Yalancı Yarim – 2006
Mavi Kolye – 2004
3. Tür – 2004
Tatil Aşkları – 2004
Yabancı Damat – 2004
Beybaba / Koltuk – 2003
Büyümüş de Küçülmüş – 2003
Şeytan Bunun Neresinde – 2002
Şen Kahkahalar – 2001
Güz Gülleri – 2001
Bana Şans Dile – 2001
Bir Demet Kahkaha – 2000
Adada Bir Sonbahar – 2000
Baykuşların Saltanatı – 2000
Kadınlar Kulübü – 1999
Hayvanlara Dokunduk – 1997
Köşe Kapmaca – 1996
Çiçek Taksi – 1995
Cümbüş Sokak – 1993
Bizim Mahalle – 1993
Bıçkın – 1988


Leave a Comment

Loading...