Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Nebahat Çehre Kimdir

nebahat-cehre

Nebahat Çehre (d. 15 Mart 1944 – Samsun) Sinema ve dizi oyuncusu, ses sanatçısı, manken, fotomodel.

15 yaşındayken “Türkiye güzeli” seçildi. Fotomodellik ve mankenlik yaparken gelen teklifler üzerine 1962’de sinemada ilk rolünü oynayarak profesyonelliğe adım atan Çehre, kısa sürede bir çok film çevirdi. 1964’te Yılmaz Güney’le tanışarak bir filmde rol aldı ve 1966’da Güney’le evlendi. Bir süre sinemayı bıraktı. Yılmaz Güney’den boşanınca tekrar kamera önüne çıktı. Kendi deyimiyle “çoğu ayağı yere basmayan” filmlerde oynadı. Seks filmleri furyasında sahneye çıkarak şarkıcılık yaptı. İkinci evliliğinde sahne hayatına yine ara verdi. Boşandıktan sonra bu kez tv dizilerinde rol aldı.

Filmografisi
* Muhtesem Yüzyıl 2011
* Aşk-ı Memnu (dizi, 2008) – 2008
* Dün Gece Bir Rüya Gördüm – 2006
* Candan Öte – 2006 sina okay abimdir
* Haziran Gecesi- 2004
* Zalim – 2002
* Gülüm – 2002
* Kardelen – 2002
* Yeni Hayat – 2001
* Yedikuleli Mihriban – 1992

* Yaşamak – 1988
* Kimlik – 1988
* Eski Sevdalar Gibi – 1987
* Güneşteki Leke – 1986
* Kahreden Gençlik – 1985
* Yarış – 1975
* Beş Tavuk Bir Horoz – 1974
* Aynı Yolun Yolcusu – 1972
* Alçaklar Cehenneme Gider – 1972
* Kan Dökmez Remzi – 1972
* Elmacı Kadın – 1971
* İntikam Kartalları – 1971
* Sürgünden Geliyorum – 1971
* Kaderin Pençesinde – 1970
* Ana Gibi Yar Olmaz – 1970
* Ecelin Gölgesinde – 1970
* Günahsız Katiller – 1970
* Müthiş Türk – 1970
* Yaşamak İçin Öldüreceksin – 1970
* Adsız Cengaver – 1970
* Fatoş Talihsiz Yavru – 1970
* Bir Çirkin Adam – 1969
* Namus Fedaisi – 1969
* Nisan Yağmuru – 1969
* Ölüm Şart Oldu – 1969
* Ringo Vadiler Kaplanı – 1969
* Yılan Soyu – 1969
* Çılgınlar Cehennemi – 1969
* Namluda Üç Kurşun – 1969
* Demir Pençe Casuslar Savaşı – 1969
* Dikenli Hayat – 1969
* Kirli Yüzlü Melek – 1969
* Sürgünler – 1969
* Talihsiz Gelin – 1969
* Yayla Kızı Gül Ayşe – 1969
* Zorro Dişi Fantoma’ya Karşı – 1969
* Zorro’nun Kara Kamçısı – 1969
* Zorro Kamçılı Süvari – 1969
* Zorro’nun İntikamı – 1969
* Demir Pençe – 1969
* Seyyit Han – 1968
* Toprağın Gelini – 1968
* Beyoğlu Canavarı – 1968
* Dev Adam – 1964
* Kızıl Maske (2) – 1968
* Aşkların En Güzeli – 1968
* Malkoçoğlu Kara Korsan – 1968
* Parmaksız Salih – 1968
* Korkusuz Yabancı – 1968
* Hacı Murat Geliyor – 1968
* Pire Nuri – 1968
* Çirkin Kral Affetmez – 1967
* Eşkiya Celladı – 1967
* Balatlı Arif – 1967
* Felaket Kuşu – 1967
* Yedi Dağın Aslanı – 1966
* At Avrat Silah – 1966
* Kibar Haydut – 1966
* Eşrefpaşalı – 1966
* Dövüşmek Şart Oldu – 1966
* Büyük İntikam – 1966
* İntikam Fırtınası – 1966
* Yalnız Adam (Kibar Haydut) – 1966
* Aslanların Dönüşü – 1966
* Kırık Hayatlar – 1965
* Dokuz Canlı Adam – 1965
* İçimizdeki Boşluk – 1965
* Pişkin Delikanlı – 1965
* Silahların Sesi – 1965
* Melek Yüzlü Caniler – 1965
* Kardeş Belası – 1965
* Şoförün Kızı – 1965
* Silaha Yeminliydim – 1965
* Dağların Oğlu – 1965
* Dağ Başını Duman Almış – 1964
* Lekeli Aşk – 1964
* Kamalı Zeybek – 1964
* Affetmeyen Kadın – 1964
* Kral Arkadaşım – 1964
* Çöpçatanlar Kampı – 1964
* Güzeller Kumsalı – 1964
* İki Sene Mektep Tatili – 1964
* Avanta Kemal – 1964
* Bize de mi Numara – 1963
* Barut Fıçısı – 1963
* Çiçeksiz Bahçe – 1963
* İki Vatanlı Kadın – 1963
* Sevimli Serseri – 1962
* Esir Kuş – 1962
* Kanun Kanundur – 1962
* Acı Hayat – 1962
* Aşk Bekliyor – 1962
* Gümüş Gerdanlık – 1962
* Meçhule Gidenler – 1962
* Memnu Meyva – 1962
* Yaban Gülüm – 1961


Leave a Comment

Loading...