Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Nancy Sınatra Kimdir

nancysinatra

Nancy Sandra Sinatra (d. 8 haziran 1940), Amerikalı şarkıcı ve aktris. Şarkıcı ve aktör Frank Sinatra’nın kızıdır. 1966 senesine damgasını vuran şarkısı “These Boots Are Made for Walkin’” ve Cher’in “Bang Bang (My Baby Shot Me Down)” parçasını tekrar yorumlaması ile akıllarda kalmıştır. Daha sonra bu yeniden yorumlama Quentin Tarantino’nun Kill Bill filminin açılış müziği olarak kullanıldı. Onun diğer popüler kayıtları içerisinde “Sugar Town”, “How Does That Grab You, Darlin’?” ve James Bond filmi You Only Live Twice’ın tema müziği vardır.

Nancy Sinatra kariyerine bir şarkıcı ve aktris olarak 1960’larda başladı. Fakat ilk başlarda sadece Avrupa ve Japonya’da başarı yakaladı. Sonra ünü kıtalar ötesine geçecek liste başı hiti “These Boots Are Made for Walkin’” parçasını yayınladı. Bu şarkı onu kışkırtıcı gösteriyordu ama stili iyi huyluydu, ve popülerlik kazandı ve böylece go-go boots ayakkabı modellerine de popülerlik kattı. Sinatra uzun tüylü elbisesi ve altı genç üst giysisi sıkı, go-go botları olan mini etekli kadınla müzik klibinde yer alıyor. Şarkı Sinatra’nın bir çok hitini yazan ve prodükte eden ve bazı parçaları onunla seslendiren Lee Hazlewood tarafından yazıldı. Bu düetlerin içinde “Some Velvet Morning” şarkısı da bulunur.1966 ve 1967’de, Sinatra 13 isimle listelerde başarı yakaladı.Bunların başrolünde bir aranjör ve orkestra şefi olan Billy Strange vardı. 1967 senesinde, babası Frank Sinatra’nin eşi olarak ikinci bir numaraya yükselen teklisi “Somethin’ Stupid” albümü çıkardı. Aynı zamanda Speedway filminde Elvis Presley ile başrolleri paylaşmıştır.

Diskografi

Stüdyo Albümleri
– (1966) Boots
– (1966) How Does That Grab You?
– (1966) Nancy in London
– (1967) Country, My Way
– (1967) Sugar
– (1969) Nancy
– (1972) Woman
– (1995) One More Time
– (2004) Nancy Sinatra

Single’ları
– (1961) Cuff Links and a Tie Clip
– (1961) To Know Him Is to Love Him
– (1961) June, July, and August
– (1962) You Can Have Any Boy
– (1962) I See the Moon
– (1963) The Cruel War
– (1963) Thanks to You
– (1964) Where Do the Lonely Go?
– (1964) This Love of Mine
– (1965) True Love
– (1965) So Long, Babe
– (1966) These Boots Are Made for Walkin
– (1966) How Does That Grab You, Darlin’?
– (1966) Friday’s Child
– (1966) In Our Time
– (1966) Sugar Town
– (1967) Summer Wine
– (1967) Somethin’ Stupid
– (1967) Love Eyes
– (1967) Jackson
– (1967) You Only Live Twice
– (1967) Lightning’s Girl
– (1967) Lady Bird
– (1968) Some Velvet Morning
– (1968) Things
– (1968) 100 Years
– (1968) Happy
– (1968) Good Time Girl
– (1968) God Knows I Love You
– (1969) Here We Go Again
– (1969) Drummer Man
– (1969) It’s Such a Lonely Time of Year
– (1969) I Love Them All (The Boys in the Band)
– (1969) Hello L.A., Bye-Bye Birmingham
– (1969) The Highway Song
– (1970) How Are Things in California
– (1970) Hook and Ladder
– (1971) Glory Road
– (1971) Did You Ever
– (1972) Down from Dover
– (1972) Kind of a Woman
– (1973) Sugar Me
– (1975) Annabelle of Mobile
– (1976) Kinky Love
– (1977) A Gentle Man Like You
– (1980) Let’s Keep It That Way
– (1995) Bone Dry
– (2004) Let Me Kiss You
– (2004) Burnin’ Down the Spark


Leave a Comment

Loading...