Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Milla Jovovich Kimdir

milla jojovic

Sırp – Rus asıllı ABD’li model, oyuncu, şarkıcı moda tasarımcısıdır.Dünyanın en çok kazanan Top modeli unvanına sahiptir. Bu unvan, modelliğe ara verip sinema kariyeri yapmak istediği için Top model Gisele Bündchen’e geçmiştir. Toplam serveti 250 milyon dolardır.

Milla Jovovich, doktor babası Bogdanovitch ve meslektaşı olan annesi Loginova tarafından dünyaya geldi. 1981 yılında Milla ve ailesi Sovyetler Birliği’nden kaçarak Londra’ya sonra Sacramento, Kaliforniya en son olarak Los Angeles ‘e yerleştiler. 1988’de Revlon’un dünyanın en unutulmaz kadınlarından biri seçildi. Yaşı henüz 12 idi. Liseyi Exvelsior Collage’da bitirdi. Aynı zamanda bir şarkıcı olan Milla’nın bir de “The Divine Comedy” adında albümü var.

Milla, film kariyerinde adını “Resident Evil” adlı sinema filmiyle duyurdu. Çıktığı ilk gün 1 numara olan film ilk haftada 23 milyon dolar hasılat yaptı ve Toplamda 600 milyon dolardan fazla gelir sağladı.Filmin “Pc” ve “Playstation” oyunları en çok oynanan oyun dalında rekor kırdı ve Web üzerinden oynanan en iyi oyun seçildi.

Dünya çapında 100’den fazla dergiye kapak olan Milla L’Orealkozmetik firmasının uluslararası sözcülüğünü yapıyor. İngiliz yönetmen Paul Anderson ile nişanlanan Milla, geçtiğimiz günlerde Los Angeles’da bir kız bebek dünyaya getirdi. Kızına Ever ismini veren ünlü model çocuğunu ABD’de yetiştirmek istemediğini açıkladı. Milla Rusça’nın yanısıra Sırpça, İngilizce ve Fransızcayı çok iyi konuşabiliyor.

Filmografi

Yıl Yapım Rolü Not
1988 The Night Train to Kathmandu (TV) Lily McLeod
Two Moon Junction Samantha Delongpre
Paradise (TV) Katie 1 bölüm
1989 Married… with Children (TV) Yvette 1 bölüm
1990 Parker Lewis Can’t Lose (TV) Robin Fecknoids Pilot – 1 bölüm
1991 Return to the Blue Lagoon Lilli Hargrave
1992 Kuffs Maya Carlton
Chaplin Mildred Harris
1993 Dazed and Confused Michelle Burroughs
1997 The Fifth Element Leeloo
1998 He Got Game Dakota Burns
1999 The Messenger: The Story of Joan of Arc Joan of Arc
2000 The Claim Lucia Limited release
2001 The Million Dollar Hotel Eloise Limited release
Zoolander Katinka Ingabogovinanana
2002 Resident Evil Alice
You Stupid Man Nadine
2003 Dummy Fangora “Fanny” Gurkel Limited release
No Good Deed Erin
2004 Resident Evil: Apocalypse Alice
2005 Trailer for a remake of Gore Vidal’s Caligula Drusilla
2006 Ultraviolet Violet Song jat Shariff
2007 .45 Kat
Resident Evil: Extinction Alice
2008 The Palermo Shooting Kendisi In Competition at Cannes Film Festival
2009 A Perfect Getaway Cydney Yapım aşamasında
Azazel Amalia Bezhetskaya 2008’in Yaz ayında film çekimlerine başlanacağı duyuruldu.

Müzik Kariyeri

Müzik kariyesine 1988’de başladı. 1994’te çıkardığı “The Divine Comedy” adlı albüm, eleştirmenler tarafından gayet iyi notlar almasına rağmen fazla satış yapamadı. Milla’nın başka ticari albümü yoktur ancak sayısız demo çalışmasını resmi sitesinden ücretsiz indirerek dinlenebilir.İlk ve tek ticari albümünün kapağı aşağıdaki gibidir (The Divine Comedy)

Ayrıca birçok film için müzikler, şarkılar da yapmıştır. Beşinci Element (little light of love) en akılda kalanıdır.


Leave a Comment

Loading...