Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Metin Çeliker Kimdir

metin-celiker

Metin Çeliker, sanat yaşamına Şehir Tiyatroları’nda başladı. Bu kuruma 25 yıl hizmet verdikten sonra 1999 yılında emekli olan sanatçı, ayrıca tiyatronun dışında kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol almış, Evdeki Yabancı gibi tv dizilerinde de oynamıştı. Namuslu filminde çizdiği karakterle unutulmaz bir portre yaratmıştır.

Rol aldığı bazı oyunlar
Sarı Naciye
Balaban Ağa
Çil Horoz
Koca Sinan
Eşik

Filmografisi
Benimle Evlenir misin – 2001
Evdeki Yabancı – 2000
Doğum Yeri Absürdistan – 1999
Komşular – 1993
Güneşin Solduğu Gün – 1989
Kurtar Beni – 1987
Pusu – 1987
Namuslu – 1984


Leave a Comment

Loading...