Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Levent Üzümcü Kimdir

levent-uzumcu

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuğu, Los Angeles Film Okulu Oyuncu Yönetmenliği eğitimi almıştır.

1996 yılından beri İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusudur. Atv’de yayınlanan Avrupa Yakası adlı dizide Cem karaktarini canlandırmaktadır. Ayrıca haftanın 3 günü Türkmax’ta yayınlanan Akıl Şampiyonu adlı yarışmayı sunmaktadır. 2 çocuk babası olanLevent Üzümcü, psikolog Ebru Tuay Üzümcü ile evlidir.

Oynadığı Bazı Tiyatro Oyunları
Tozlu Çizmeler
Can Tarlası
Barut Fıçısı
Gündüze Gebedir Gece
Danton’un Ölümü
Candan Can Koparmak
Macbeth
Bir Adam Yaratmak
Küçük Nasrettin (Çocuk Oyunu)
Kuyruklu Yıldız Altında
Metro Canavarı
Defne Dalı
Hayvan Çifliği
Mumammer Muammer
Çil Horoz
Vişne Bahçesi
Oz Büyücüsü

Filmografi
Oynadığı Bazı Sinema Filmleri
Beyza’nın Kadınları 2005

Oynadığı Bazı Dizi Filmler
Avrupa Yakası 2004
Serseri Aşıklar(Dizi) 2003
Bayanlar Baylar 2002
Biz Size Aşık Olduk 2002
Evdeki Yabancı 2000
Küçük İbo 1998
Bir Umut 1997

Oynadığı Bazı Televizyon Filmleri
Kabuslar Evi: Kaçan Fırsatlar Limited


Leave a Comment

Loading...