Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Hülya Avşar Kimdir?

Hülya Avsar

 

10 Ekim 1963 Balıkesir
Hülya Avşar (d. 10 Ekim 1963), Türk sinema, dizi ve ses sanatçısıdır.

Emral ve Celal Avşar’ın ilk çocuğu olarak Edremit-Balıkesir’de dünyaya geldi. Anne tarafından Balıkesir’li olan Avşar’ın baba tarafı Ardahan/Hasköy’lüdür. Emral Avşar kürt kökenli bir aileye mensuptur.

Bulvar Gazetesi’nin düzenlediği Kâinat Güzellik Yarışmasında birinci seçildi (1982), fakat evlendiği ortaya çıkınca tacı geri alındı. 1983 yılı Avşar’ın yaşamında dönüm noktasıydı. Fikret Hakan ve Salih Güney ile başrolü paylaştığı “Haram” filmi ile kariyerine başladı.

Kariyerine müzik eğitimi aldıktan sonra müzikaller, yurtiçi ve yurtdışı konserleri, 6 albüm ve bir single ile devam etti. 2000 yılında Kral TV tarafından düzenlenen yılın müzik ödüllerinde en iyi kadın şarkıcı ödülüne layık görüldü. Bir Medyapım tarafından talk show formatında yayınlanan programın yönetmenliğini Birkan Uz ve Uğur Aksay yaptı. Hülya sene kadar Günaydın Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptıktan sonra, Show TV Kanalı’nda Hülya Avşar Show’u yaptı. Avşar Show aynı zamanda Türkiye’de ilk defa Uğur Aksay tarafından uygulanan 16/9 mm sinematografik formattaki dijital rejili seti ile çekilen show programı olma özelliğini taşımaktadır.

Bu tv şovuyla aynı anda sergilediği tek kişilik tiyatro oyunundan başka, reklam filmlerinde oynamakta, Hülya adlı aylık derginin editörlüğünü yapmaktadır.

Kaya Çilingiroğlu ile olan evliliğinden Zehra isminde bir kız çocuğu sahibidir. Çift 2005 yılında boşandı. Türkiye’nin en medyatik kadını tanınan Hülya Avşar yıllardır vergi rekortmeni olmaktadır.

Filmografisi
Sınavdan Sonra (2006)
Kadın Severse (2006) – Deniz Ertekin
Bir İhtimal Daha Var (2006) – Alev
İki Genç Kız (2004) – Leman
Zümrüt (2004) – Zümrüt Karahan
Kadın İsterse (2004) – Canan
Kalbin Zamanı (2004) – Belkıs
Hababam Sınıfı Askerde (2004) – Zehra Binbaşı
Muhteris Ruhlar (2002)
Yeşil Işık (2001) – Elif
Savunma (2001)
Ah Bir Zengin Olsam (1999) – Çiçek
Salkım Hanımın Taneleri (1999) – Nora
Bir Kadının Anatomisi (1995) – Sibel
Süper Yıldız (1995) – Zeynep/Çakır Leyla
Sevginin Gücü (1994)
Berlin in Berlin (1993) – Dilber
Hasan Boğuldu (1990) – Emine
Benim Sinemalarım (1990) – Nesibe
Öğretmen Zeynep (1989) – Zeynep
Fotoğraflar (1989) – Neslihan
Fazilet (1989) – Fazilet
Melodram (1988) – Esra
Hülya (1988) – Hülya
Aşıksın (1988) – Deniz
Geri Dön (1987) – Gamze
Çil Horoz (1987) – Ayten
Alamancının Karısı (1987) – Zeliha
Yarın Yarın (1987) – Seyda
Bir Kırık Bebek (1987) – Gülizar
Ziyaret (1987) – Arzu
Mavi Melek (1986)
Sevda Ateşi (1986)
Aşk Hikayemiz (1986) – Zeynep
Kısrak (1986)
Üç Halka 25 (1986) – Gülçiçek
Dağlı Güvercin (1986) – Azize
Uzun Bir Gece (1986) – Gülsüm
Alın Yazım (1986) – Hülya
Fatmagül’ün Suçu Ne (1986) – Fatmagül
Ölüm Yolu (1985) – Zeynep
Tele Kızlar (1985) – Çağla
Paranın Esiri (1985) – Başak
Suçlu Gençlik (1985)
Mavi Mavi (1985) – Sibel
Sekreter (1985) – Hülya
Tapılacak Kadın (1985) – Sabiha
Nefret (1984) – Hülya
Ayşem (1984) – Ayşe
Güneş Doğarken (1984) – Nalan
Yabancı (1984)
Ömrümün Tek Gecesi (1984)
Tutku (1984) – Hacer
Karanfilli Naciye (1984) – Karanfilli Naciye
Kaptan (1984) – Melike
Kahır (1983) – Hülya
Çelik Mezar (1983)
Haram (1983)


Leave a Comment

Loading...