Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Gloria Estefan Kimdir

gloria estefan

Gloria Estefan (Gloria María Milagrosa Fajardo, 1 Eylül 1957) Havana, Küba doğumlu bir şarkıcı ve bestecidir.

1975’te Miami Sound Machine adlı grubun vokalisti olarak sanat hayatına başlayan Estefan daha sonra hit solo çalışmaları Dr. Beat (1984) ve Conga (1986) ile uluslararası üne kavuştu. Çoğu müziksever tarafından Latin pop müziğinin kraliçesi olarak kabul edilen şarkıcı dünyanın en ünlü müzisyenleri arasındadır ve Latin pop müziğinin en ünlü solo sesidir. Albümleri tüm dünyada toplam 70 milyondan fazla sattı, ve Estefan’a 5 kez Grammy ödülü kazandırdı.

Gloria Fajardo, Miami Sound Machine’in lideri Emilio Estefan ile 1976 yılında çıkmaya başladı ve 2 Eylül 1978’de evlendi. Çiftin Nayib (2 Eylül 1980) ve Emily Marie (5 Aralık 1994) adlı iki çocuğu oldu.

Estefan müzik kariyerinin yanı sıra Music of the Heart (1999) ve For Love or Country: The Arturo Sandoval Story (2000) adlı iki filmde oynadı. Yeni dönem salsa müziğine önemli ölçüde etki ve katkıda bulunmuş şarkıcının eserleri Salsa gecelerinde sıkça çalınır. Şu sıralar latin müziğinin en güçlü 2 ismi olan Shakira ve Thalía divayı örnek alarak bu günlere geldiklerini dile getirmekteler.

Diskografi

Miami Sound Machine Albümleri
– (1977) Renacer
– (1978) Miami Sound Machine
– (1979) Imported
– (1980) MSM
– (1981) Otra Vez
– (1982) Rio
– (1984) A Toda Maquina
– (1984) Eyes of Innocence
– (1986) Primitive Love
– (1987) Let It Loose
– (1988) Anything For You

Solo Albümleri
– (1989) Cuts Both Ways
– (1990) Exitos de Gloria Estefan
– (1991) Into the Light
– (1992) Greatest Hits
– (1993) Mi Tierra
– (1993) Christmas Through Your Eyes
– (1994) Hold Me, Thrill Me, Kiss Me
– (1995) Abriendo Puertas
– (1996) Destiny
– (1998) Gloria!
– (2000) Alma Caribeña
– (2001) Greatest Hits, Vol. II
– (2003) Unwrapped
– (2004) Amor y Suerte: Exitos Romanticos
– (2006) The Essential
– (2007) 90 Millas


Leave a Comment

Loading...