Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Gazebo Kimdir

gazebo

Sahne ismi Gazebo olan İtalyan müzisyen Paul Mazzolini, 18 Şubat 1960 yılında Beyrut’ta doğdu. 1980’lerin en önemli Eurodisco akımının temsilcilerinden olan Gazebo, 10 yaşındayken öğrendiği gitar ile müzik yaşantısına başladı. 1982 senesinde “Masterpiece” adlı ilk single’ını yayınlayan sanatçı, single’ı ile birçok Avrupa ülkesinin müzik listelerinde ilk 5 içerisinde yer almayı başardı. 1983 senesinde kendi ismiyle aynı ismi taşıyan ilk stüdyo albümünü Baby Records etiketiyle piyasaya süren Gazebo, albüm içerisinde yer alan “I Like Chopin” adlı çalışmasıyla yine Avrupa müzik listelerinin içerisine girmeyi başardı ve zirveye yerleşti. Tüm dünyada 8 milyon kopya satmayı başaran albümünün içerisinde yer alan “Lunatic” ile de başarısını tekrarlayan sanatçı, 1984 senesinde “Telephone Mama” adlı 2. stüdyo albümünü piyasaya sürdü ve albümüyle yeniden müzik listelerindeydi. Abüme ismini veren parçasıyla müzikseverlerden büyük beğeni toplayan müzisyen, bu albüm sonrasında Baby Records ile yollarını ayırdı ve Carosello Records’a geçiş yaptı. 1986 senesinde “Univision”, 1988 senesinde “The Rainbow Tales” ve 1989 senesinde de “Sweet Life” adlı üç stüdyo albümünü Carosello Records etiketiyle hayranlarına ulaştıran Gazebo, 1991 senesinde “Scenes From The News Broadcast” adlı 6. stüdyo albümünü Lunatic Records etiketiyle piyasaya sürdü.

1994 senesinde “Portrait” adlı 7. stüdyo albümünü çıkardıktan sonra Softwork Records adını taşıyan kendi plak şirketini hayata geçiren Gazebo, 1997 senesinde “Viewpoint” adlı 8. stüdyo albümüyle müzikseverlerin karşısındaydı. “Portrait & Viewpoint” adlı 9. stüdyo albümünü 2000 senesinde çıkartan Gazebo, 2006 senesinde “Tears for Galileo” adlı bir single yayınladı ve single ile Avrupa Dans Single listelerinde zirveye yerleşti. Ertesi sene “Ladies! The Art Of Remixage” adlı remix albümünü piyasaya süren sanatçı, 2008 senesinde Jerry Marotta ve John Giblin ile bir araya geldi ve “The Syndrone” adlı 10. stüdyo albümünü hayranlarının beğenisine sundu. Gazebo, en son 2011 senesinde “Queen Of Burlesque” adlı single’ı yayınlayarak Avrupa müzik listelerinde yine yer almaya devam etti.

Diskografi

Albümleri
– (1983) Gazebo (Baby Records)
– (1984) Telephone Mama (Baby Records)
– (1986) Univision (Carosello)
– (1988) The Rainbow Tales (Carosello)
– (1989) Sweet Life (Carosello)
– (1991) Scenes From The News Broadcast (Lunatic)
– (1994) Portrait (Giungla-BMG Italy)
– (1997) Viewpoint (Softworks)
– (2000) Portrait & Viewpoint (Softworks)
– (2007) Ladies! The Art Of Remixage (Softworks)
– (2008) The Syndrone (Softworks)

Single’ları
– (1982) Masterpiece
– (1983) I Like Chopin
– (1983) Lunatic
– (1983) Gimmick!
– (1983) Love In Your eyes
– (1984) Telephone Mama
– (1984) First!
– (1985) For Anita
– (1986) Trotsky Burger
– (1986) The Sun goes down on Milky Way
– (1987) Give me one day/ Diamonds are forever
– (1988) Coincidence
– (1989) Dolce Vita
– (1991) Fire
– (1991) The 14 July
– (1991) I like Chopin 91 (remix)
– (2000) Masterpiece 2K (remix)
– (2006) Tears For Galileo
– (2007) Ladies!
– (2008) Virtual Love
– (2011) Queen of Burlesque


Leave a Comment

Loading...