Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Frank Sınatra Kimdir

franksinatra

Francis Albert Sinatra (d. 12 Aralık 1915 – (ö. 14 Mayıs 1998) ABD’li şarkıcı, oyuncu. Asıl adı Francis Albert Sinatra olan sanatçı 12 Aralık 1915 yılında Hoboken’de doğdu. Sinema oyuncusu olarak da büyük başarı kazanan ABD’li popüler bir şarkıcıydı.

Şarkı söylemeye 1935 yılında başladı. 8 Eylül 1935 tarihinde The Hoboken Four adlı toplulukla amatör bir yarışmada birinci oldu. 1939’da bir kafede çalıştığı sırada Harry James’in ilgisini çekerek onun topluluğuna katıldı. Aynı yılın temmuz ayında bu topluluğun eşliğinde söylediği “From the Bottom of My Heart” şarkısıyla ilk plağını yaptı. 1940-1942 yılları arasında Tommy Dorsey Orkestrası’yla çalıştı. 31 Aralık 1942’de New York arasında “Your Hit Parade” adlı radyo programında solo şarkıcı olarak söylediği şarkılarla ülke çapında ünlendi.

Sinatra sinemadaki ilk önemli rolünü “Higher and Higher” filminde oynadı. 1940’lar boyunca çeşitli müzikal filmlerde rol aldı. 1953’te From Here Eternity’de şarkı söylemeden canlandırdığı Angelo Maggio rolüyle en iyi yardımcı oyuncu Oscar’ını kazandı. Bu başarısının ardından çeşitli rolleri canlandıran bir oyuncu olarak sinemadaki konumunu pekiştirdi. İlerlemiş yaşına rağmen 1990’lı yıllarda hala konser vermekteydi. 1998 yılında ise ABD’nin Los Angeles şehrinde öldü.

Diskografi

Albümleri
– (1946) The Voice Of Frank Sinatra
– (1947) Songs By Sinatra
– (1949) Frankly Sentimental
– (1950) Dedicated To You
– (1950) Sing And Dance With Frank Sinatra

The Capitol Years
– (1954) Songs For Young Lovers
– (1954) Swing Easy
– (1955) In the Wee Small Hours
– (1956) Songs For Swingin’ Lovers
– (1957) Close to You (Frank Sinatra album)Close To You
– (1957) A Swingin’ Affair
– (1957) Where Are You?
– (1958) A Jolly Christmas From Frank Sinatra
– (1958) Come Fly With Me
– (1958) Sinatra Sings For Only The Lonely
– (1959) Come Dance With Me
– (1959) No One Cares
– (1960) Nice’n’Easy
– (1961) Sinatra’s Swingin’Session


Leave a Comment

Loading...