Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Evrim Akın Kimdir

evrim-akin

Evrim Akın (d 12 Haziran, 1979, Ankara) Türk sinema, televizyon ve tiyatro oyuncusu.

Babasını 17 yaşında kaybeden oyuncu İzmir’de, Konak Belediye Tiyatrosu’;nda kursiyer olarak başladı. Tiyatroyla o yıllarda tanışan Akın, daha sonra Müjdat Gezen Sanat Okulu’na girdi.Ama oradan Evrim Akın’ı kovdular. İlk filmi olan Eltiler’de Fitnat rolüyle dizi hayatına başladı. Daha sonra çeşitli dizilerde oynayan Evrim Akın, asıl ünü Avrupa Yakası adlı dizide buldu. Canlandırdığı Selin Yerebakan karakterinin kullandığı ‘Ohaaa falan oldum yani’, ‘kal geldi yaa’ replikler kullanarak bu repliklerle özdeşleşti.Şu anda Bez Bebek dizisinde Nana rolünü oynamakta, Koca Kafalar TV’de sunuculuk yaptı. Ayrıca Akın ailesinden ünlü şair Gülten Akın’ın akrabasıdır.

Filmografi
Diziler & Filmler
Aslan Kıral
Bez Bebek (2007) Bez Bebek – Nana
Memleket Hikayeleri – Ana Beni Eversene (2006) Handan Karadağ
Şaşkın (2005) Zeynep
Avrupa Yakası (2004) Selin Yerebakan
Şizofren Aşk (2003) Zeynep Gülfer
Analık (2003)
Estağfurullah Yokuşu (2003) Gümüş
Canım Kocacığım (2002) Lara
Nisan Yağmuru (2001) Kiraz
Kimsecikler (1999) Ayşegül
Eltiler (1997) Hande


Leave a Comment

Loading...