Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Evangeline Lilly Kimdir

evangeline

Nicole Evangeline Lilly Kanadalı kadın oyuncudur. En bilinen rolü, Lost dizisinde oynadığı Kate Austen rolüdür. Ayrıca Çılgın Haftasonu isimli bir komedi filminde ölü bir mankeni oynamıştır.

Kişisel hayatı
Arkadaşları ona Evi ve Monkey lakaplarını takmıştır. Monkey (maymun) lakabını, Lost dizisindeki arkadaşları ona ağaçlara çok rahat tırmandığı için uygun görmüştür. 2 kız kardeşi vardır.

İlginç bilgiler
Çok akıcı bir Fransızca’ya sahiptir.
Doğumgünü ve isim gibi şeyleri çok kolay unuttuğunu söylemektedir.
Hobileri buz pateni, kano, rafting, snowboard ve dağcılıktır.
2005’te Maxim dergisinin anketinde Yılın En Seksi 100 Kadını listesinde 2. sırayı almıştır.
University of British Columbia’da Uluslararası İlişkiler okumuştur.
Şu ana kadar 8 tane araba kazası yapmıştır.
Boş zamanının büyük bir çoğunluğunu spor yaparak geçirmektedir.
Küçüklüğünde suya karşı fobisi vardı.
Evangeline Lilly’nin Hawaii’de başka 2 oyuncuyla paylaştığı evi yandı.
Ayrıca Evangeline Lilly aynı dizide Charlie Pace’i oynayan Dominic Monaghan’ın kız arkadaşıdır.

Filmografi
Magma Suit (2010)
Afterwards (2008)
The Long Weekend (2005) Simone rolünde
Freddy vs. Jason (2003) Öğrenci rolünde
The Lizzie McGuire Movie (2003) Polis rolünde (uncredited)

TV
Punk’d (2007)
Lost (2004–present) Kate Austen
Kingdom Hospital (2004) (misafir) Benson’ın Kızarkadaşı rolünde
Tru Calling (2003) (misafir) Parti Görevlisi
Smallville (2002) (misafir) Wade’in Kızarkadaşı rolünde (Season 1, Episode 13 “Kinetic”)
Judgment Day (2002) (misafir) JD Kızı

Ödülleri
2007 Altın Küre TV serilerinde drama dalında en iyi aktris -adaylık-
2007 Saturn Ödülü TV serilerinde en iyi aktris -adaylık-


Leave a Comment

Loading...