Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Eva Herzigova Kimdir

eva herzigova

Eva Herzigova (d. 10 Mart 1973, Litvínov, Çekoslovakya), Çek manken, fotomodel ve aktrist.

Maden işçisi bir baba ve sekreter annenin kızı olarak Çekoslovakyada doğan Eva, modellik kariyerine 1989da Pragda 16 yaşındayken kazandığı bir güzellik yarışmasıyla başladı. Parise taşınıp popüler bir süpermodel oldu. Madison modellik ajansı ile çalışmaya başladı ve en önemli ilk Bayan Wonderbra olarak yaptı. 1990ların Marilyn Monroesu olarak anıldı.

Eylül 1996 Bon Jovi grubunun davulcusu Tico Torres ile evlenmiş; çift Haziran 1998de boşanmıştır. Çekçe dışında Rusça, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Filmografi

The Picture of Dorian Gray (2005) – uncredited
Modigliani (2004) – Olga, Picassos Wife
Just for the Time Being (2000) – Christine
LAmico del cuore (1998) – Frida Seta
Les Anges gardiens (1995)- Tchouk Tchouk Nougat
Inferno (1992) (TV)


Leave a Comment

Loading...