Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Emre Kınay Kimdir

emre-kinay

Dostlar Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatroları gibi topluluklarda görev yapan sanatçı, çeşitli sinema filmi ve tv dizilerinde de rol alıyor. Halen kendisinin kurucu olduğu Duru Tiyatro topluluğunda oyunlar sergilemekte ve dizi filmlerde oynamaktadır.İki Aile adlı dizide 3 kız çocuğu babasını oynamıştır.Dizide çok başarılı olmuştur.Dizi 2008 yazının başında bitmiştir.Flashback ağırlıklı bir final olmuştur

Ödülleri
Afife Tiyatro Ödülleri : “Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” – Kara Sohpet-2006
23. İstanbul Film Festivali”En İyi Erkek Oyuncu” İnşaat filmi.-2004

Rol aldığı bazı oyunlar
Aşk Heryerde
Bir Mutfak Masalı
Sınır
Lütfen Kızımla Evlenir misiniz
Kara Sohbet
İkinci Caddeninin Mahkumu
Rumuz Goncagül
Bir Cinayet Söylencesi
Kuzguncuklu Fazilet
Bozuk Düzen
Simyacı
Fırtına
Barış
Antigone

Filmografisi
Dün Gece Bir Rüya Gördüm – 2006
Kurtlar İmparatorluğu – 2005
Okul – 2003
İnşaat – 2003
İki Aile – 2006
Kamyon – 2006
Seni Çok Özledim – 2005
Sen misin Değil misin? – 2005
Ölümüne Sevdalar – 2005
İstanbul Şahidimdir – 2004
Baba – 2003
Esir Şehrin İnsanları – 2003
Berivan – 2002
Yeditepe İstanbul – 2001
Yüzleşme – 1999
Baba – 1999
Yılan Hikayesi – 1999

Yönettiği bazı oyunlar
Aşk Her yerde
Bir Mutfak Masalı
İkinci Caddenin Mahkumu
Sınır


Leave a Comment

Loading...