Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Devrim Saltoğlu Kimdir

devrim-saltoglu

Sırasıyla, Trabzon Anadolu Lisesi, A.Ü.D.T.C.F. İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümü, A.Ü Devlet Konservatuvarı tiyatro oyunculuk mezunudur. Trb.Belediye Deneme Sahnesi, Trabzon Devlet Tiyatrosu, Ankara Deneme Sahnesi, Ankara Özgür Tiyatro, İzmit Şehir Tiyatrosu ve Kandemir Konduk Tiyatrosu, Sadri Alışık Tiyatrosu’nda oyuncu olarak çalışmıştır. 20082009 sezonun da Tiyatro Furi’yi kurmuştur. “Aşkyuvarlar” isimli bir de Roman çalışması vardır.

Sahip oldugu ödüller
V.Lions Tiyatro Ödülleri : “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” . Agır Roman (oyun) – 2005

Rol aldığı tiyatro oyunları
Deli
Şahane Düğün (oyun)
Ağır Roman (oyun)
Şaşkın Aşıklar

Filmografisi
Goncakaranfil : 2008 Zehir Osman
Mıhlıçay Aşıkları : 2008 Kemal
Sıla : 2006 Cihan
Keloğlan Kara Prens’e Karşı : 2005 Biricik Şefi
Kayıt Dışı : 2005 Ekrem Kuzu
Melekler Adası : 2004 Alp
Asmalı Konak – Hayat : 2003 Seyhan Karadağ
Asmalı Konak : 2002 Seyhan Karadağ
90-60-90 : 2001 Sedat
Üvey Baba : 2000


Leave a Comment

Loading...