Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Cindy Crawford Kimdir

cindy-crawford

Cynthia Ann “Cindy” Crawford (d 20 Şubat 1966, DeKalb, Illinois) ABD’li manken, sinema ve reklam filmi oyuncusu.

DeKalb Lisesini 1984 yılında bitiren Crawford, Northwestern Üniversitesi Kimya Mühendisliğini kazandı ancak eğitimine sadece bir yarıyıl devam etti. Eğitimini bıraltıktan 16 yaşında başladığı fotomodelliğe hız verdi ve Chicagoda fotoğrafçı Victor Skrebneski ile çalışmaya başladı. 1986 yılında Manhattana yerleşti. 1989 ile 1995 yılları arasında MTVnin House of Style programında hosteslik yaptı. 1995 yılında ilk sinema filmi Fair Gamede William Baldwin ile birlikte başrolü paylaştı. 177 cm boyu ve kahverengi saç ve gözleriyle aranılan bir oyuncu ve manken olan Crawford 1980ler ve 1990lar boyunca tüm dünyada hızla tanınmaya başladı. Gianni Versace, Escada, Revlon, Ink, Omega, Maybelline ve Clairol markalarının yüzü oldu. 2002 yılında People dergisi tarafından en güzel 50 insan arasında gösterildi. 2006 yılında Maxim dergisinin listesinde 26. sırada yer aldı. 2008 yılında VH1 listesinde 3 numaraya yerleşti. Crawford mobilya tasarımlarını “Cindy Crawford Home Collection” adıyla piyasaya sundu.

Aktör Richard Gere ile 1991-1995 arasında evli olan Crawford, 1998 yılında eski model ve iş adamı Rande Gerber ile evlendi. Bu evliliğinden Presley Walker (1999) ve Kaia Jordan (2001) adlarında iki çocuk sahibi oldu

Filmografi
Cindy Crawford: Shape Your Body Workout (1992)
Cindy Crawford: The Next Challenge Workout (1993)
Unzipped (1995)
Catwalk (1995)
Fair Game (1995) … Kate McQueen
Frasier: Halloween (1997)
54 (film) (1998) …VIP Patron
Sesame Street: Elmopalooza! (1998)
Beautopia (1998)
The Secret World of… Supermodels (1998)
Cindy Crawford: A New Dimension (2000)
Bodyguards (2000) … kendisi
The Simian Line (2001) … Sandra
“Sunrise, Australia” (2007)
The Tyra Banks Show (2007)


Leave a Comment

Loading...