Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Bülent Ortaçgil Kimdir?

bulentortacgil

1950 yılında Ankara’lı başlamış hayata Bülent Baba. Kısa bir zaman sonra da İstanbullu olmuş. Yoksa nerdeyse her şarkısında nasıl hissedebilirdik o zehir şehrin yumuşaklığını. Bülent Baba diyorum çünkü “Kızıma Mektup” diye bir şarkısı vardır ki o saatten sonra o benim için Bülent Baba’dır.

Aslında Kimya okuyan hatta kimya mühendisi olarak Pfizer ve Netaş gibi firmalarda çalışan ve iyi ki o işle hayatına devam etmeyen Bülent Baba, müziğe lise yıllarında başlıyor. Kadıköy Maarif Koleji bu anlamda müzisyen yatağı bir okul çünkü Mazhar Alanson da Bülent Baba dan bir sınıf üstte okumuş. O yıllarda gitar çalıyor gruplar kuruyor ve “Damlalar” adındaki ilk kırkbeşliğini üniversite yıllarında yapıyor.

Fikret Kızılok, Erkan Oğur, Onno Tunç gibi müzisyenlerle ortak çalışmalar yapan Bülent Ortaçgil memleketin en sağlam müzisyenlerinden biridir. Yazar, çalar, söyler, yaşar, yaşatır. Şarkılar ruhunun içindeki bir telden çıkar sanki ve insanın ruhunu esir alır. Naif ve yumuşacık bir havası vardır. Oysa ki orada isyankar ve tutkulu bir şey canlanır. Ruhumu okşayan, beni her daim dinlendiren, ben aslında bu adamı tanıyorum hissinde yakın bulduğum Bülent Baba iyi ki var. Sanki yalnız değilsin der şarkılarında, ben de olsam öyle derdim dersin. Ve benim seçilmiş sanat adamlarım arasında…

Nasıl olmaz “Yüzünü dökme küçük kız” “Değirmenler” “Eylül Akşamı” “Yağmur” O’na ait…
Bülent Ortaçgil Diskografi:

Stüdyo albümleri
• 1974: Benimle Oynar Mısın?
• 1990: İkinci Perde
• 1991: Oyuna Devam
• 1994: Bu Şarkılar Adam Olmaz
• 1998: Light
• 1999: Eski Defterler (Eski şarkıların yeni yorumları)
• 2003: Gece Yalanları

2010: Sen*

Diğer albümler
• 1976: 3 Masal (Masal albümü)
• 1984: Rüzgara Söylenen Şarkılar (Canlı kayıt)
• 1985: Biz Şarkılarımızı… (Fikret Kızılok ile)
• 1986: Pencere Önü Çiçeği (Fikret Kızılok ile)
• 2007: Konser (Teoman’la)
• 2007: Büyükler için Çocuk Şarkıları (Fikret Kızılok ile)


Leave a Comment

Loading...