Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Boyz 2 Men Kimdir

Boyz II Men, Grammy ödülü sahibi Amerikan R&B grubudur. Philadelphia, Pennsylvania’da 1988 yılında kurulan grup aslen beş üyeye sahip olup Marc Nelson, Nathan Morris, Michael McCary, Shawn Stockman ve Wanya Morris’i içermekteydi. Doksanların başında Motown Records ile anlaşan grup, kısa süre sonra ilk albümlerinin kayıtlarına başladı. Ancak Nelson, kayıtlardan önce kendi başına albüm yayımlamak üzere grubu terk etti. İlk başta new jack swing türünde müzik icra eden grup, kısa süre sonra R&B müziğe geçti.

Satışlara bakıldığında Boyz II Men, tüm zamanların en çok satan erkek R&B grubudur. 1992 ile 1997 yılları arasında beş kez Amerikan R&B listelerinin zirvesine çıkan grup, altmış milyondan fazla albüm satışı elde etti. Grubun Mariah Carey ile beraber seslendirdiği “One Sweet Day” adlı şarkısı, Amerikan müzik listesinde on altı hafta boyunca bir numarada kalarak bu listede halen kırılamayan bir rekora imza atmasıyla bilinmektedir. Ayrıca 1994 yılında ardışık olarak bir numaraya yükselen “I’ll Make Love to You” ve “On Bended Knee” adlı iki şarkı sayesinde grup, The Beatles ve Elvis Presley’nin ardından bu listede kendi şarkısını geçme başarısını gösteren üçüncü sanatçı olma başarısını elde etti.

Boyz II Men, 1990 ve 2000 yılları arasında Motown Records ile çalıştı. Grup daha sonra da Universal Records ile anlaşma imzalasa da, 2000 yılındaki “Nathan Michael Shawn Wanya” albümünden hemen sonra Arista Records’a geçti. 2003 yılında Michael McCary, skolyoz hastalığından kaynaklanan bel sorunları yüzünden grubu terk etti. 2009 yılı itibariyle grup üyeleri Wanya Morris, Shawn Stockman ve Nathan Morris’i kapsamaktaydı. Bu üçlü günümüzde halen çeşitli ülkelerde konserler vermektedir. Bunun dışında grubun dört adet Grammy Ödülü bulunmaktadır. Ayrıca Billboard dergisine göre Boyz II Men, 1990’ların en başarılı grubu ve en başarılı dördüncü müzik oluşumudur.

Diskografi

Stüdyo albümleri
– Cooleyhighharmony (1991) / Cooleyhighharmony (Genişletilmiş Sürüm) (2009)
– II (1994)
– Evolution (1997)
– Nathan Michael Shawn Wanya (2000)
– Full Circle (2002)
– Throwback, Vol. 1 (2004)
– The Remedy (2006)
– Motown: A Journey Through Hitsville USA (2007)
– Love (2009)

Derleme, tatil, düzenleme albümleri
– Christmas Interpretations (1993)
– The Remix Collection (1995)
– The Ballad Collection (1999)
– Legacy: The Greatest Hits Collection (2001)
– The Best of Boyz II Men (2003)
– Winter/Reflections (2005)

DVD
– 4 Eylül 2001: Music in High Places (Live From Seoul, Korea)
– 25 Kasım 2008: Motown: A Journey Through Hitsville USA
– 7 Aralık 2009: BIIM: Live at Lollapalooza 2009


Leave a Comment

Loading...