Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Ayşegül Aldinç Kimdir

aysegul-aldinc

Ayşegül Aldinç, (1 Nisan 1962 İstanbul) Türk pop müzik sanatçısı, TV dizileri ve sinema oyuncusu. Gazeteci ve spor yazarı Orhan Aldinç (19292002)`in kızıdır.

İrlanda`nın başkenti Dublin`de 1981 Eurovision Şarkı Yarışması`nda Türkiye`yi, Modern Folk Üçlüsü ile birlikte seslendirdiği Dönme Dolap isimli şarkıyla temsil etmiştir.

Diskografi
Dönme Dolap Miras (1981) (Coşkun Demir`le birlikte)

Albüm
Ve Ayşegül Aldinç (1988)
Benden Söylemesi (1991)
Alev Alev (1993)
Söze Ne Hacet (1995)
Nefes (2000)

Tribute
Bir Sevgi Yeter (2000)
Şarkılar Bir Oyundur (2001)
41 Kere Maşallah (2006)

Filmografisi
Katırcılar (1987, Yön: Şerif Gören)
Yağmur Kaçakları (1989, Yön: Yavuz Özkan)
Kara Sevda (1989, Yön: Samim Değer)
Yeşil Bir Dünya (1990, Yön: Faruk Turgut)
Ağrı’ya Dönüş (1994, Yön: Tunca Yönder)
Gerilla (1995, Yön: Osman Sınav)
Deniz Bekliyordu (1996, Yön: Suna Kural Aytuna)
Kahpe Bizans (2000, Yön: Gani Müjde Tolgay Ziyal)
Güle Güle (2000, Yön: Zeki Ökten)
Hayal Kurma Oyunları (2000, Yön: Yavuz Özkan)

TV Dizileri
Acımak (1986, TRT, Yön: Orhan Aksoy)
Taşların Sırrı (1992, Star TV Yön: Yusuf Kurçenli)
Aziz Ahmet (1994, ATV Yön: Orhan Oğuz)
Yorgun Savaşçı (1995, Yön: Tunca Yönder)
Aşk ve Gurur (2002, Star TV, Yön: Aydın Bulut)
Efsane (2002, Star TV, Yön: Tamer İpek)
Ablam Böyle İstedi (2003, TRT, Yön: Nurtaç Erimer)
Sultan Makamı (2003, Kanal D, Yön: Aydın Bulut)
Son Yaprak (2004, TRT, Yön: Alparsan Bozkurt)
Misi (2005, ATV, Yön: Taner Akvardar)


Leave a Comment

Loading...